Financiar

#economii #economisire

Cinci modalitati prin care poti economisi mai mult

Cand vine vorba despre a face economii, uneori partea cea mai dificila este sa incepi. Totusi, daca iti pui la punct o strategie realista si eficienta, vei vedea ca nu este chiar atat de greu. Astfel, vei reusi sa pui deoparte, lunar, niste bani pe care sa ii folosesti pentru a-ti finanta un proiect important sau in situatii de urgenta. Iata cinci idei care te pot ajuta sa incepi sa economisesti mai mult. 

1. Analizeaza-ti cheltuielile

Primul pas pe care trebuie sa il faci ca sa poti economisi mai mult consta intr-o analiza eficienta a cheltuielilor tale. Asadar, pe o perioada de o luna, noteaza-ti tot ce cheltui si apoi, impreuna cu partenerul de viata, daca este cazul, vezi care sunt domeniile in care poti face schimbari. De exemplu, poate o suma semnificativa se duce pe activitati de divertisment si de lifestyle. Vezi daca poti reduce unele dintre aceste cheltuieli, mai ales daca nu au un impact semnificativ asupra stilului tau de viata.

2. Revizuieste-ti datoriile

Pentru a putea face economii lunare, trebuie sa ai in vedere si datoriile pe care le ai si modalitatile prin care le poti gestiona mai eficient. Daca este vorba de datorii relativ mici, la rude sau prieteni, ia in considerare posibilitatea de a le plati integral, chiar daca asta inseamna sa mai amani alimentarea contului de economii.

In ceea ce priveste datoriile la credite bancare, poti lua in calcul posibilitatea de a cere o refinantare credit nevoi personale de la banca ta actuala. Este posibil sa beneficiezi de conditii mai avantajoase care sa iti permita sa iti achiti creditul mai repede sau sa o faci fara sa pui o presiune prea mare pe bugetul familiei.

3. Regandeste-ti stilul de viata

Dupa cum spuneam, multe dintre cheltuielile pe care le facem in mod frecvent nu au un impact semnificativ asupra stilului de viata, asa ca e important, din cand in cand, sa faci o reevaluare.

De exemplu, poti renunta la abonamentele pentru anumite servicii pe care nu le folosesti prea des. In cazul produselor de igiena si curatare a locuintei, poti inlocui marcile populare cu altele generice, de calitate apropiata. Uneori, poti alege sa te vezi mai des cu prietenii acasa si nu in oras. Sunt mici schimbari care iti vor diminua cheltuielile, dar in urma carora nu vei avea senzatia ca viata ta s-a schimba considerabil.

4. Stabileste-ti prioritatile financiare

Ca sa ai o motivatie suplimentara pentru a face economii este util sa ai un scop bine definit. In acest sens, o lista a prioritatilor tale financiare pe termen scurt, mediu si lung poate fi binevenita. E mai usor sa-ti reduci din cheltuieli si chiar sa renunti la anumite placeri atunci cand stii de ce faci asta si poti anticipa rezultatele acestui demers. Fie ca vrei sa-ti deschizi propria afacere, sa-ti iei un apartament sau sa-ti trimiti copiii la studii in strainatate, fixarea unui obiectiv te va ajuta sa ai o perspectiva mai clara despre ce e important si ce nu in termeni de cheltuieli.

5. Automatizeaza procesul

Aplicatiile bancare de pe telefon pot fi utile atunci cand vrei sa faci economii. De exemplu, poti fixa o suma care sa fie transferata automat, la o data aleasa de tine, din contul curent in contul de economii. Este o modalitate simpla de a te asigura ca, in fiecare luna, pui niste bani deoparte, fara sa mai fie nevoie sa faci niciun efort in acest sens.

 

Asadar, facand o analiza atenta a cheltuielilor, incepand cu mici schimbari si luand decizii bine informate cu privire la serviciile bancare pe care le ai la dispozitie si tu poti face economii semnificative care sa-ti asigure confortul financiar pe care ti-l doresti.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea