Financiar

#economie #birouri #costuri #preturi #inchiriere birouri #dezvoltari

Chiriile la spatiile de birouri, mai scumpe decat in Viena si Copenhaga

Romania ocupa locul 42 intr-un top al celor mai scumpe zone de birouri din lume, realizat de Cushman & Wakefield. Statistica arata ca in 2012 costul chiriilor percepute pentru spatiile de birouri din Capitala a crescut pana la 339 euro/metru patrat/an.

Costul chiriilor din Bucuresti este mai mare decat cel din orase precum Viena, Copehaga sau Lisabona. Chiriile pentru spatiile de birouri au crescut la 17.20 euro/metru patrat/luna in centrul Capitalei si la 10-12 euro/metru patrat/luna in zonele secundare, desi cererea de spatii a scazut, spun specialistii.

"Sectorul de birouri din Romania a suferit reduceri masive in 2012, pe fondul incertitudinilor economice din intreaga regiune europeana, cu numerosi ocupanti care incearca sa isi reduca costurile operationale, avand o consecinta directa in scaderea cererilor de spatii de birouri. In orice caz, in ciuda acestor conditii, chiriile spatiilor de top din Bucuresti au reusit sa creasca pe parcursul anului, crestere bazata pe o lipsa a spatiilor de birouri de calitate si in acelasi timp, cu putine dezvoltari noi livrate in piata de birouri", au declarat consultantii de la Cushman & Wakefield.

In acest moment, Londra este orasul cu cele mai scumpe spatii pentru birouri din lume (2.137 de euro/metru patrat/ an).

Sursa foto: bap.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea