Financiar

#companii aeriene #faliment

Cel putin cinci companii aeriene europene ar putea da faliment, din cauza norului de cenusa

Cel putin companii aeriene europene mici si medii risca sa dispara, din cauza lipsei de lichiditati provocate de inchiderea spatiului aerian in Europa, a declarat directorul Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA), Giovanni Bisignani, citat de Leggo Online, informeaza NewsIn.

In timpul emisiunii "Otto e ", transmisa de postul de televiziune italian La 7, Bisignani a subliniat ca cel putin cinci companii asociate IATA "nu au lichiditati" in urma restrictiilor de trafic aerian si a amintit ca anul trecut a fost suspendata activitatea a 38 de companii, din 500, din cauza unor dificultati economice minore.

In plus, societatile nu vor creste pretul biletelor pentru a-si recupera pierderile, "din cauza concurentei", a adaugat el.

In aceste conditii, Bisignani a anuntat ca va merge la Bruxelles, pentru cere "comunitatii europene sa autorizeze guvernele sa ajute companiile care nu au zburat".

El a amintit ca, dupa atentatele din 11 septembrie, cand traficul aerian a fost suspendat timp de trei zile, Guvernul american a oferit companiilor cinci miliarde de dolari pentru a-si acoperi pierderile.

Traficul aerian a fost reluat partial in Europa, dupa cinci zile in care a fost restrictionat, dar haosul persista.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea