Financiar

#gaz #gazprom #tari afectate #bruxelles

Cel putin 11 tari europene sunt private de gaz rusesc

Disputa gazelor dintre Moscova si Kiev s-a inveninat si mult miercuri, reteaua ucraineana de gazoducte care aprovizioneaza Europa cu intrand in totala, in timp ce Uniunea Europeana ridica simtitor tonul pentru a cere solutionarea crizei.

Sala de control a gigantului Gazprom a dat oficial ordinul de incetare completa a tranzitului de rus prin Ucraina spre Europa, a anuntat in cursul serii agentia rusa Interfax.

Anterior, premierul rus Vladimir Putin ordonase Gazprom sa inceteze toate livrarile de ce tranziteaza Ucraina, pentru a impiedica "furtul" de gaz rusesc de catre Kiev, acuzatie pe care partea ucraineana o respinge , conform AFP.

Seful Guvernului rus a avertizat ca livrarile de gaz rusesc prin Ucraina spre Europa nu vor fi reluate decat dupa un acord pentru desfasurarea de si daca Ucraina plateste pretul de piata.

Pana in prezent, Ucraina a beneficiat de preturi preferentiale. Aceleasi conditii au fost puse de presedintele rus Dmitri Medvedev, intr-o discutie la telefon cu omologul sau ucrainean Viktor Iuscenko , care a cerut Rusiei sa reia livrarea de gaz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea