Financiar

#salariu #calin rovinescu # presedinte air canada #cel mai bine platit # cel mai bun salariu # cel mai bun job

Cel mai bine platit roman din toate timpurile. Iata salariul si jobul sau fabulos

Calin Rovinescu are 58 de ani si este presedintele Air Canada, una dintre cele mai prestigioase companii aeriene din lume. 

Potrivit publicatiei “The Global and Mail”, reprezentantii companiei aeriene au declarat ca salariul de baza al directorului executiv este de 1,4 milioane de dolari. La acest salariu se adauga si bonusurile pe care Rovinescu le primeste pentru rezultatele deosebite la locul de munca. Suma totala se ridica la 9,5 milioane de dolari.

In 2012, sub conducerea lui Calin Rovinescu, Air Canada a inregistrat un profit de 131 milioane de dolari, dupa mai multi ani consecutivi in care a raportat pierderi. Tot in acel an, romanul a fost ales presedinte al consiliului executiv al Star Alliance, cea mai mare alianta mondiala a companiilor aeriene.

Air Canada are 27.000 de angajati si venituri operationale de 12,1 miliarde de dolari.

Rovinescu a emigrat impreuna cu familia in Canada in 1961, pe cand avea doar cinci ani. Nu a revenit in tara decat o singura data, dupa aproape jumatate de secol. Intr-un interviu acordat ziarului Gandul, in 2011, acesta spunea ca a incercat totusi sa pastreze contactul cu tara sa natala discutand cu oficiali inalti, printre care si ambasadorul Romaniei in Canada. 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea