Financiar

#credit prima casa #prima acasa 4 #credit cec

CEC a majorat plafonul pentru programul “Prima Casa 4”

Plafonul CEC Bank de garantare a creditelor contractate prin programul "Prima Casa 4" a fost suplimentat cu 11,5 milioane de euro, dupa epuizarea celui aprobat initial, au anuntat, marti, oficialii bancii.

Prin programul "Prima Casa 4" CEC Bank acorda imprumuturi in lei si euro la dobanzi de ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la trei luni + 1,9 puncte, respectiv EURIBOR (referinta pe piata interbancara pentru creditele in euro) la trei luni + 4 puncte.

Cei care obtin aceste credite trebuie sa participe cu un aport de minim cinci procente din costul de construire sau pretul de achizitie a locuintei. Creditele pot fi rambursate in maxim 30 de ani.

In luna iunie, Guvernul a extins cu 200 de milioane plafonul de garantii disponibile pentru "Prima Casa 4". De acest plafon vor beneficia doar institutiile bancare care au epuizat sumele alocate initial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea