Financiar

#euro #capitala #cinci stele #hotel #camera

Cea mai scumpa camera single de cinci stele din Romania e 270 de euro pe noapte

Numarul hotelurilor de cinci stele din toata tara a ajuns la 18 unitati hoteliere, atat in Capitala, cat si pe litoral, la munte sau in marile orase ale tarii. Preturile practicate de fiecare in parte difera in functie de sezon. Astfel, in perioada de vara, hotelurile de cinci stele de pe litoral au preturi mai mari decat cele din Bucuresti.



Spre exemplu, o camera in regim single costa, pentru o singura noapte, 220 de euro la hotelurile Palm Beach si Rex din Mamaia, cu mic dejun inclus si toate facilitatile, in timp ce la hotelurile bucurestene precum Casa Capsa , Carol Parc, Persepolis , Crowne Plaza, Howard Johnson si Marriott preturile pentru aceeasi camera sunt mai mici, cu valori cuprinse intre 136 si 153 de euro. Doar la hotelul Athenee Palace Hilton tariful pentru o noapte este de 270 de euro si va ajunge la 330 de euro in septembrie. Nu in toate cazurile este inclus si accesul la sala de fitness, sauna sau piscina, acestea trebuind platite separat.

Preturi mai mari din toamna in hotelurile din Capitala si de la munte

Odata cu venirea toamnei, polul de interes se va muta pe Capitala, acolo unde vor avea loc o serie de evenimente, motivul principal pentru care hotelerii cresc tarifele, in timp ce pe litoral acestea vor inregistra usoare scaderi.

Spre exemplu, o camera single standard, care in luna august are un tarif de 153 de euro de euro, fara taxele de 12%, din care 9% este TVA-ul si 3% este taxa de oras, va costa in luna septembrie 208 euro, cu peste 30% mai mult. Asa cum e normal, odata ce sezonul estival se apropie de sfarsit, tarifele devin mai mici, insa hotelierii nu au anuntat inca tarifele pentru septembrie. Cel mai ieftin hotel de cinci stele din tara este Predeal Comfort Suites din statiunea Predeal, unde in aceasta luna o camera single costa de 90 de euro pe noapte in week-end, iar in timpul saptamanii tariful este de 82 de euro.

De acesti bani, clientul are acces la piscina, sauna, jacuzzi si internet. Incepand cu luna septembrie, tarifele vor fi mai mari in medie cu 10 euro pe camera. La unele hoteluri de cinci stele pretul se poate negocia si se poate ajunge, de exemplu, de la un tarif de 190 de euro la unul de 125 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea