Financiar

#asigurari de viata #regulamente #comisia europeana #pensii_private

CE vrea reglementari mai stricte la asigurarile de viata si pensiile private

Comisia Europeana va propune, in urmatoarele saptamani, reglementari mai stricte in privinta achizitiei de produse financiare ca asigurarile de viata sau pensiile private, a declarat, miercuri, o persoana apropiata situatiei. Autoritatile de reglementare considera ca este nevoie de restabilirea increderii in serviciile financiare, dupa ce guvernele au fost nevoite sa intervina pentru sprijinirea sectorului pe perioada crizei.

Michel Barnier , propus de Franta pentru postul de comisar pentru piete interne, intentioneaza sa prezinte un pachet format din mai multe masuri pana la sfarsitul lunii martie.

Acestea vor include popuneri pentru protejarea detinatorilor de polite de asigurare , principii pentru activitatea din domeniu si o revizuire a sistemului de garantare a depozitelor bancare.

Nivelul minim de garantare a fost crescut in statele membre ale Uniunii Europene pentru a determina populatia sa nu-si retraga banii de la bancile considerate nesigure.

"Trebuie sa reglementam si trebuie sa protejam. Vom face ambele lucruri. Voi analiza indeaproape problema protectiei consumatorului", a declarat Barnier pentru Reuters.

Viitorul comisar a vorbit despre nevoia de a proteja mai bine consumatorii si la audierea de confirmare din Parlamentul European, desfasurata saptamana trecuta.

Autoritatile comunitare s-au concentrat in ultimii ani pe dezvoltarea unei piete unice pe segmentul financiar pentru companii si institutii, astfel incat sa ofere mai multe posibilitati investitorilor prin incurajarea competitiei.

Executivul comunitar a indicat, in ultima perioada, ca analizeaza masuri legislative privind vanzarea de produse investitionale complexe catre consumatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea