Financiar

#serviciu 112 #procedura de infringement #comisia europeana

CE va inchide procedura de infringement impotriva Romaniei pentru serviciul 112

Comisia Europeana ar putea inchide procedura privind incalcarea dreptului comunitar lansata in cazul Romaniei in 2008, dupa ce expertii comunitari au constatat, la sfarsitul lunii trecute, ca informatiile de localizare sunt disponibile pentru serviciile de urgenta in cazul apelurilor de pe telefonul mobil.

CE a anuntat, luni, ca numarul european pentru apeluri de urgenta 112 este acum functional in toate statele membre UE, fiind la dispozitia tuturor cetatenilor comunitari, informeaza Mediafax.

"Numarul 112, operational in toata Uniunea Europeana, este un excelent cadou pentru toti europenii, oferit la momentul potrivit: vacanta de sarbatori este o perioada extrem de aglomerata si foarte multi calatori vor petrece mult timp in alte tari din UE. De acum inainte cred ca 112 va fi un instrument esential care va insoti turistii in toate colturile Uniunii Europene", a afirmat Viviane Reding, comisarul UE pentru telecomunicatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea