Financiar

# tranzactionare cfd #cfd

Ce sunt CFD-urile si cum pot fi tranzactionate?

CFD este un termen care reprezinta abrevierea Contractelor Pe Diferenta. Acest termen este unul dintre cei mai importanti din procesul de tranzactionare si orice trader, amator sau profesionist, trebuie sa stie ce reprezinta.

Conform celor de la redaktionstest.net, un CFD este un contract intre doua parti care se bazeaza pe miscarea pretului unui activ.

CFD-urile pot fi tranzactionate pe o multime de platforme de tranzactionare si sunt produse extrem de captivante.

Care sunt principalele caracteristici ale CFD-urilor?

Acestea sunt definite drept

  • Produse derivate. Acest lucru inseamna ca investitorul nu detine activul de baza, ci pur si simplu speculeaza daca pretul urmeaza sa scada sau sa creasca.
  • Produse care pot avea levier. Levierul permite expunerea mai mare pe piata, chiar daca investitia este una relativ mica. Mai exact, randamentul investitiei este mult mai mare decat investitia in sine, insa este mai mare atat la castiguri cat si la pierderi.
  • Produse care permit obtinerea de profit atat din cresterea, cat si din scaderea preturilor unei valute. Este cea mai importanta caracteristica pe care o genereaza CFD-urile. Practic, se poate profita atat de crestere, cat si de scadere a unei valute atata vreme cat se analizeaza cu atentie piata si se stie cand se poate investi si cand se poate vinde.

CFD-urile pot fi tranzactionate atat pe piata Forex, cat si pe alte cateva sute sau chiar mii de piete globale si extrem de variate. Se pot tranzactiona actiuni, valute, marfuri indici si o multime de alte bunuri si valori care au capacitatea de a genera profit.

Care sunt principalele avantaje pe care le ofera tranzactionarea CFD-urilor?

1. Costurile sunt reduse si la fel sunt si spread-urile. Investitiile in CFD-uri pot fi realizate de catre orice persoana, indiferent de bugetul pe care il are.

2. Exista acces la o multime de instrumente financiare globale. Se poate investi in foarte multe sectoare, in asa fel incat oricine are cunostinte despre un anumit domeniu poate sa investeasca in el.

3. Se poate profita de trendul negativ al pietei. Daca se investeste in CFD-uri nu este neaparata nevoie ca piata sa creasca pentru a se genera profit. Aceste instrumente permit vanzarea in lipsa, ceea ce inseamna ca se poate profita de scaderile din piata.

4. Se poate tranzactiona in marja. Acest lucru inseamna ca se tranzactioneaza cu un levier de pana la 100:1, se imobilizeaza un mic procent din valoarea pozitiei si profitul poate sa fie mult amplificat. Riscul este acela de a fi amplificate si pierderile in cazul in care pozitia evolueaza in defavoarea investitiei.

Investitiile in CFD-uri nu sunt simple, insa pot aduce un profit considerabil, tocmai de aceea este bine sa fie analizate cu atentie. Este bine de stiut ca sunt destul de riscante, asadar, alegerea unei platforme de tranzactionare bune si o informare corecta sunt obligatorii daca se doreste obtinerea unor castiguri substantiale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea