Financiar

#scumpiri #taxe #costuri #criza #economie #recesiune #buget

Ce scumpiri aduce anul 2010

Dupa belsugul din perioada Sarbatorilor, romanii vor fi nevoiti sa intoarca foaia chiar de la inceputul anului viitor: in 2010 se scumpesc produsele alimentare , tigarile, alcoolul, carburantii, dar si diverse servicii. Asta, in timp ce salariile in sistemul bugetar vor fi inghetate, cu posibilitatea unor indexari cu rata inflatiei doar in cazul companiilor de stat profitabile. Nici in mediul privat nu se anunta vremuri bune.

Cosul zilnic, mai scump din ianuarie

In cazul produselor alimentare, laptele si branzeturile vor costa cu 3-8% mai mult, dupa cum au declarat recent pentru Gandul reprezentantii Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui. Cresterea preturilor este o consecinta a majorarii accizelor la carburanti si electricitate, dupa ce cursul de schimb la care se calculeaza aceste impozite a crescut cu 14%, la care se mai adauga scumpirea cu 20-25% a materiei prime din import.

( citeste continuarea in Gandul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea