Financiar

#1 septembrie 2016 #fonduri Prima Casa #prima casa #litoralul pentru toti

Ce schimbari aduce toamna 2016

Vesti bune la inceput de toamna! Cei nu au fost in concendiu pot pleca in vacanta cu tarife care scad pana la jumatate incepand cu 1 septembrie 2016! Vesti bune si pentru cei care se gandesc sa aseze la casa lor: plafonul Prima Casa a fost suplimentat!

De la 1 septembrie, vacantele pe Litoral se ieftinesc considerabil. In plus, prin programul “Litoralul pentru toti”, cei care vor sa se relaxaze la malul marii vor putea sta o saptamana pe Litoral cu banii dati pe o zi in plin sezon.

Tarifele din programul “Litoralul pentru toti”, similare cu cele de la editia de primavara a programului, sunt mai mici cu pana la 70% fata de cele din varf de sezon.Cel putin 10.000 de turisti vor putea beneficia de vacante pe litoral la tarife reduse.

Pentru zona Mamaia – Constanta – Eforie tarifele maximale pentru aceasta editie ( sejur 6 nopti/persoana) ajung pana la:

205 lei / 6 N / pers. Hotel 1* fara mic dejun
235 lei / 6 N / pers. Hotel 2* fara mic dejun
265 lei / 6 N / pers. Hotel 3* fara mic dejun
315 lei / 6 N / pers. Hotel 2* cu mic dejun
425 lei / 6 N / pers. Hotel 3* cu mic dejun
485 lei / 6 N / pers. Hotel 4* cu mic dejun
605 lei / 6 N / pers Hotel 5 * cu mic dejun

Pentru sudul litoralului (statiunile Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) tarifele maximale pentru aceasta editie (sejur 6 nopti/persoana) ajung pana la:

159 lei / 6 N / pers. Hotel 1* fara mic dejun
179 lei / 6 N / pers. Hotel 2* fara mic dejun
199 lei / 6 N / pers. Hotel 3* fara mic dejun
269 lei / 6 N / pers. Hotel 2* cu mic dejun
329 lei / 6 N / pers. Hotel 3* cu mic dejun
379 lei / 6 N / pers. Hotel 4* cu mic dejun
469 lei / 6 N / pers Hotel 5 * cu mic dejun

Prima Casa pentru mai multi tineri

Plafonul pentru programul “Prima Casa” va fi suplimentat in luna septembrie, iar in octombrie va fi finalizata o strategie pe cinci ani pentru acest program, pentru a fi mai predictibil si toate partile implicate sa isi poata face planuri pe un astfel de termen, dupa cum a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, la Realitatea TV.

Ajutoare pentru mestesuguri si artizanat

Guvernul a adoptat un Memorandum prin intermediul caruia operatorii economici din domeniul mestesugurilor si artizanatului vor beneficia de ajutor de minimis.

Schema va intra in vigoare in luna septembrie 2016, iar perioada estimata in care se vor efectua platile ajutorului de minimis este pana la finalul anului 2016.

Bugetul schemei de ajutor de minimis pentru mestesuguri si artizanat este de 890.000 lei.

Numarul minim al operatorilor economici beneficiari ai acestei scheme de ajutor de minimis este estimat la 160 pe an, respectiv 800 beneficiari pentru perioada 2016 - 2020, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: contrasens.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea