Financiar

#ofiter de credit #negociere banca #platit rate

Ce sa faci daca nu mai poti plati ratele?

A nu-ti plati ratele in perioada de criza este cel mai negru cosmar care i se poate intampla unui debitor .

Vanzarea imobilului cu acordul bancii, pentru a-si putea achita ratele la banca, este ultima varianta la care ar fi indicat sa apeleze, pentru a evita procedura de executare silita .

"Nu l-ar avantaja deloc sa vanda imobilul in contextul actual, pentru ca nu ar reusi sa acopere nici macar pretul de cumparare. Totusi, daca nu ar gasi niciun fel de solutie ca sa plateasca rata luna de luna, ar putea sa incerce o cesiune a creantei catre un tert sau sa il vanda cu acordul bancii, incercand sa obtina pe el macar valoarea sumei din sold. Astfel, nu va avea nici de pierdut, dar nici de castigat din punct de vedere financiar, ci va suferi doar o puternica dezamagire ", sustine Raluca Dobre, analist financiar IpoteciDirect, citata de Adevarul.

In astfel de situatii, solutiile stau intotdeauna in cunoasterea temeinica a contractului de credit si in a negocia rezolvarea cu institutia finantatoare. Consumatorul trebuie sa studieze inclusiv legile de rigoare si sa nu se lase intimidat pana cand nu vorbeste cu acea persoana care se va dovedi deschisa optiunilor de negociere. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea