Financiar

#rate #credite #locuinte # dezvoltator imobiliar

Ce rata lunara platesti daca iei credit direct de la dezvoltatorul imobiliar

Achizitionarea caselor in rate direct de la dezvoltatori este solutia cea mai potrivita in acest moment, in conditiile in care bancile acorda foarte greu credite imobiliare , potrivit evz.ro.

Printre avantajele oferite de dezvoltatorii imobiliari se numara criteriile mai “blande” de analiza a dosarului fata de banci, dobanda cu rata fixa si posibilitatea ca, in cazul in care ai probleme cu plata ratelor, firma care-ti construieste locuinta sa fie mult mai flexibila.

"Fara prea multe acte si dovezi privind venitul lunar, cu un avans de multe ori negociabil si cu o durata mult mai mica a procesarii dosarului, sistemul de rate direct la dezvoltator a devenit un concurent tot mai serios al creditului ipotecar bancar clasic", a declarat Florin Zamfirescu , expert imobiliar.

Daca achizitionezi, de exemplu, un apartament cu doua camere de la Benevo in valoare de 60.000 de euro, rata lunara este de 775 de euro, in conditiile in care ai achitat un avans de 10%. Durata creditului este de 10 ani. Suma totala achitata la finele perioadei de creditare este de 98.969 de euro.

Cei care pot plati un avans de 20%, vor avea o rata lunara de 698 de euro, costul final al locuintei urmand sa ajunga la 94.639 de euro. 

O alta oferta vine de la dezvoltatorul imobiliar Green City. Oferta presupune achitarea unui avans de 25% din valoarea casei , si plata, timp de sase luni, a unei rate de 700 de euro.

La sfarsitul celor sase luni, daca clientul nu poate achita integral restul sumei din pretul total al casei, el poate negocia cu agentul de vanzari. Negocierea vizeaza stabilirea unui grafic progresiv de plata, dar cu rate mai mari.

Daca vrei sa cumperi o locuinta in zona Pipera, in cadrul ansamblului City Lights , trebuie sa achiti un avans de 20%. Ratele se achita timp de cinci ani. Valoarea unei rate lunare, pentru un apartamant cu doua camere de aproximativ 60.000 de euro, este de 860-950 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea