Financiar

#pret #europa #sms

CE propune reducerea cu 50% a tarifelor SMS-urilor internationale

Tarifele percepute pentru mesajele text trimise in strainatate ar putea fi reduse la jumatate, conform unui proiect al Comisiei Europene (CE), sustine Reuters citand o sursa oficiala din interiorul executivului european.

Daca propunerea va fi aprobata , tarifele ar putea scadea de la o medie de 30 de eurocenti pe mesaj la circa 15 eurocenti.

Comisarul european pentru Telecomunicatii , Viviane Reding, a stabilit pentru operatorii de telefonie mobila un prag de 12 eurocenti pe mesaj, un studiu al guvernului din Danemarca indicand ca acesta ar putea scadea pana la 4,2 eurocenti.

De cealalta parte, au spus ca ele nu pot sa isi reduca in acelasi timp cu acelasi procent tarifele pentru ca nu ar respecta legislatia antitrust, motiv pentru care au operat ieftiniri la trasferul de date si au inclus mesaje internationale in abonamentele pe care le ofera clientilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea