Financiar

# credit ifn #credit

Ce este un credit IFN?

Cunoastem termenul de credit prin sistemul conceput de institutiile financiare bancare pentru utilizatorii sai. Chiar daca ai accesat sau nu un credit, cu siguranta stii ca acesta este un imprumut destinat sa indeplineasca mai multe nevoie, de aceea bancile au categorizat creditele astfel: credite imobiliare/ipotecare, credite de nevoi personale, credite pentru studii, etc.

 

Dar in acelasi timp in care exista o varietate de credite puse la dispozitia oamenilor de catre institutiile bancare, utilizatorii gasesc dificil accesarea acestora - in mare parte din cauza conditiilor impuse si documentelor pe care trebuie sa le furnizeze. In cazul acesta, creditele IFN vin in beneficiul consumatorilor, dar despre acestea vom discuta in randurile urmatoare.

Ce este un credit IFN?

Creditul IFN este acordat de catre o institutie financiara nebancara, adica un creditor autorizat care nu se incadreaza sub denumirea de banca, dar care are dreptul legal sa imprumute o suma de bani utilizatorilor sai.

Diferentele principale dintre un credit IFN si creditele acordate de banca sunt de natura financiara si anume: imprumuturile IFN au o valoare mai mica si se intind pe o perioada mai scurta de timp, ratele dobanzilor fiind mai putin costisitoare decat in cazul creditelor acordate de banca.

Poti aplica pentru un credit IFN rapid si simplu, prin intermediul unei platforme online. Scopul acestora este de a simplifica procesul de aplicare si aprobare, dar si de a oferi un confort suplimentar oamenilor prin faptul ca nu mai trebuie sa se deplaseze la un ghiseu pentru depunerea cererii.

Iata cateva dintre avantajele unui credit IFN:

  • Rapiditatea de aplicare si aprobare pentru un credit IFN. Poti aplica pentru un astfel de imprumut doar prin completarea unui formular online, iar in mai putin de 24 de ore ai un raspuns sigur. In foarte putine cazuri, oamenii primesc un raspuns negativ privind acordarea creditului;
  • Cantitatea mica de documente furnizate pentru credit. Poti aplica pentru un imprumut IFN doar cu ajutorul buletinului deoarece datele despre venit se pot verifica la ANAF prin intermediul acestuia, precum si istoria de creditare antecedenta. In cazul in care nu ai veniturile inregistrate la ANAF, va trebui sa furnizezi o serie de documente care sa ateste posibilitatile tale de plata;
  • Posibilitatea aplicarii pentru un credit IFN chiar daca ai un istoric negativ inregistrat la Biroul de Credite. Majoritatea creditorilor online ofera o a doua sansa utilizatorilor de credit;
  • Nu este necesar sa sustii creditul prin giranti sau garantii. Deoarece institutiile nebancare ofera un imprumut cu valori reduse fata de cel acordat de o banca, nu este necesar sa inregistrezi un co-debitor care sa garanteze rambursarea creditului;

Datorita acestor aspecte de rapiditate, dar si usurinta cu care poate fi acordat, creditul IFN reprezinta un sprijin financiar de nadejde atunci cand te afli intr-un impas sau ai o urgenta care nu poate fi acoperita de bugetul lunar. Cand analizezi piata de creditori online, nu uita sa citesti termenii si conditiile fiecaruia ca sa te asiguri ca apelezi la un imprumut care se potriveste nevoilor tale si posibilitatilor de rambursare.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea