Financiar

#intretinere #carldura #radet

Cat va costa gigacaloria la iarna

Unul dintre scenariile privind plata gigacaloriei avut in vedere de municipalitate este ca cei cu venituri sub 2.500 de lei pe familie sa primeasca un ajutor, iar firmele si cei care depasesc acest venit pe familie sa suporte integral pretul gigacaloriei, informeaza Mediafax.

"Este vorba de un alt scenariu luat in calcul de municipalitate avand in vedere ca ne gandim si la aparitia unui card municipal cu puncte, in care punctele sa reprezinte si ajutorul dat de municipalitate.

Ce este sigur este ca firmele care functioneaza in apartamente nu vor primi acest ajutor", a declarat, joi, Sorin Oprescu.

Edilul sef al Capitalei a precizat ca a luat legatura cu administratiile financiare pentru a corela datele care exista la aceste institutii cu privire la firmele care functioneaza in blocuri si care nu vor primi ajutoare de compensare a pretului gigacaloriei.

Oprescu a aratat ca doreste transformarea in societate comerciala a RADET pe care a catalogat-o, impreuna cu RATB, ca fiind "doua gauri negre la bugetul local".

Edilul general al Capitalei a mai aratat ca sunt aproximativ 500.000 de persoane in Capitala cu venituri de peste 2.500 de lei, care vor plati pretul gigacaloriei integral, alaturi de firme.

"Ramane ca asociatiile de proprietari sa rezolve discutiile cu proprietarii din blocuri in privinta contributiei banesti pentru spatiile comune pentru ca inteleg ca si acolo sunt foarte multe lucruri de rezolvat", a sustinut Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a vorbit despre reorganizarea RADET si despre scenariul privind plata gigacaloriei la prezentarea bilantului de doi ani de la preluarea mandatului, aratand ca "opinia publica trebuie sa cunoasca faptul ca RADET este sub controlul Consiliului General, care are reprezentanti, consilieri municipali in Consiliul de Administratie, oameni care raspund direct de conducere si de managementul acestei societati".

Oprescu si-a exprimat ingrijorarea cu privire la posibilitatea populatiei de a suporta costul apei calde si a caldurii in perioada urmatoare, mai ales in perioada de iarna.

"Noi, ca Primarie generala, incercam an de an sa subventionam aceasta activitate (a RADET - n.r.) in interesul populatiei, dar, din pacate, si resursele noastre sunt limitate", a aratat Oprescu, atunci cand a vorbit de o posibila majorare a pretului la gigacalorie care, in prezent este de 300 de lei.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat in 10 iunie ca potrivit unui prim scenariu privind plata gigacaloriei, bucurestenii cu salariu peste 3.000 de lei vor plati integral pretul apei calde si caldurii, iar cei cu salariu si pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100%.

Presedintele Traian Basescu spunea in 6 mai ca vor fi reduse masiv subventiile, iar banii recuperati vor fi alocati tintit catre cei care in mod real au nevoie de sprijin financiar .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea