Financiar

#masina scumpa #asigurare rca #rca

Cat de scumpa este asigurarea auto RCA pentru o masina scumpa?

Sa spunem ca-ti doresti un Porsche Panamera, o masina din clasa de sus, o masina scumpa, normal.

 

In afara de costul de achizitie, poate ar trebui sa verifici si cat te costa asigurarea RCA, care este obligatorie, cum stim cu totii.

Daca vorbim de Panamera, de exemplu, poti afla in doar cateva secunde accesand un simulator pentru o asigurare auto pe RCA.RO. Acesta calculeaza exact prima de asigurare pentru tine, in cateva secunde, pe baza clasei tale de bonus-malus si a localitatii unde traiesti.

Simulatorul iti arata pretul RCA pentru 12 masini, nu doar din clasa de lux, ci si modele populare. Exista si cateva masini electrice sau hibrid pe care le poti alege ca sa vezi pretul RCA online. Iata lista completa a modelelor:

Masini de lux si super-lux: Ferrari 458 Italia (de care are Justin Bieber), Bentley Continental (Ice-T si Jennifer Lopez au in garaj asa ceva), Porsche Panamera, Mercedes GLE, Volvo S90, Audi Q8.

Masini populare: Dacia Duster, Hyundai Tucson.

Masini electrice/hibrid: Tesla 3, Volkswagen ID.3, Dacia Spring, Toyota CH-R.

Pentru Porsche Panamera, am testat in simulator care ar fi tariful pentru asigurari RCA online. Am setat un proprietar de 45 de ani, clasa bonus-malus B0, din Bucuresti, 12 luni. Cel mai mic pret (care nu este mic deloc) a fost de 2206 lei. Daca insa esti tanar si nelinistit la 20 de ani, tot din Bucuresti si tot cu B0, atunci asigurarea RCA pentru Porsche Panamera te va costa ...4311 lei.

Cei care vor si mai mult, sa stie ca acelasi proprietar de 45 de ani, daca isi schimba Porsche-ul Panamera cu un Ferrari 458 Italia va trebui sa plateasca 3079,78 lei in loc de 2206 lei. Iar la 20 de ani pentru Ferrari- 4985,38 lei.

Utilizarea simulatorului este extrem de simpla - completezi judetul, localitatea, CNP-ul si ceri pret. In cateva secunde (10-15 din experienta noastra) primesti raspunsul care, repetam, este calculat fix pentru tine. Baza de date din spatele aplicatiei iti ia in considerare clasa bonus-malus pentru a-ti da un rezultat absolut corect. Daca stii CNP-ul partenerului de viata, al parintilor sau al copiilor (majori), poti cere un calcul si pentru ei.

Ca sa testezi pretul pentru alt model, nu trebuie sa mai completezi nimic. Apesi pe butonul Incearca si alta masina si alegi din lista.

Daca insa iti doresti o Toyota CH-R, hibrid, ai un pret mai digerabil pentru asigurarea RCA.

Soferul de 45 de ani din Bucuresti, clasa bonus-malus B0, va plati doar 799,29 lei pentru 12 luni.

FOTO: bancadeimagini.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea