Financiar

#petrol #castig #cotatie #profit

Castiguri record pentru petrolisti!

Dublarea cotatiilor petrolului fata de anul trecut a adus profituri uriase in bilantul aferent primului semestru al celor mai importante companii petroliere la nivel mondial.



ExxonMobil , cea mai mare companie petroliera privata din lume, a inregistrat un castig net record de 22,57 miliarde dolari, mai mare cu 16% fata de perioada similara a anului trecut. Indicatorul aferent celui de-al doilea important jucator de pe piata, Royal Dutch Shell , a avansat cu 29%, pana la 20,95 miliarde dolari.

De asemenea, British Petroleum a realizat un rezultat de 13,441 miliarde dolari, in crestere cu 23%, iar Gazprom Neft, divizia petroliera a gigantului rus, a obtinut un profit net mai mare cu 73,8%, ajungand la 2,6 miliarde dolari.

Francezii de la Total au consemnat un avans de 39% al rezultatului net in al doilea trimestru, la 7,3 miliarde dolari, in timp ce Chevron a avut un castig substantial in aceasta perioada, de 5,98 miliarde dolari, de la 5,38 miliarde dolari anul trecut. De asemenea, cotatiile ridicate ale petrolului au majorat cu 36% profitul net al norvegienilor de la StatoilHydro, pana la 3,7 miliarde dolari, in trimestrul doi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea