Financiar

#credite si leasing #case de amanet #imprumut

Casele de amanet, din nou la mare cautare

Peste 400 de case de amanet au fost infiintate in ultimele 12 luni in Romania, 50 dintre ele deschizandu-se doar de la inceputul lui 2010. In prezent, in Romania exista 1.845 de case de amanet , potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Laptopuri, telefoane , bijuterii . Pretul de cumparare este o treime din valoare, iar cel de vanzare este la jumatate fata de pretul din magazinele de specialitate.

Odata cu explozia numarului de locatii, a crescut substantial si gama produselor acceptate pe post de garantie.

"Oamenii nu mai vin de mult doar cu bijuterii. Acceptam aparatura electronica si chiar automobile. Am observat ca au inceput sa vina din ce in ce mai multi studenti cu laptopuri", spune seful unei case de amanet din Bucuresti, citat de Romania Libera.

Potrivit acestuia, mai mult de jumatate din cei care pun bunuri la amanet nu le mai recupereaza.

Suma medie pe care o imprumuta romanii este de 200-300 lei, pe o perioada de 15 zile, iar comisionul perceput variaza intre 0,8 si 1% pe zi, ceea ce ar reprezenta echivalentul unei dobanzi anuale efective (DAE) intre 576% si 900% pe an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea