Financiar

#carne #miel #scumpirea alimentelor

Carnea de miel, mai scumpa cu 20% in hipermarket decat la producator

Carnea de miel se vinde in retelele de mari magazine cu circa 24 lei pe kilogram, in timp ce producatorii comercializeaza acest produs cu 20% mai ieftin, repectiv cu 20 lei pentru un kilogram.

Astfel, atat in magazinele din reteaua Carrefour, cat si in magazinele Cora , carnea de miel se vinde cu 23,99 lei/kilogram. In hipermarketurile Cora se gasesc si jumatati de miei ambalati in casolete. In acelasi timp, in centrul aprobat sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor si iezilor din Piata Aparatorii Patriei, singurul de acest gen din Capitala, ciobanii vand carnea cu 20 lei/kilogram.

"Vindem mai ieftin decat in magazine, iar cand cumpara de la noi oamenii au siguranta ca achizitioneaza un miel sanatos, proaspat, pe care si-l aleg ei. In magazine nu stii cand a fost sacrificat mielul, cat e de proapat sau daca e chiar miel. Noi ingrijim animalele, noaptea trecuta am dormit langa ele, in ploaie", a declarat un oier din judetul Dolj, care detine peste 300 de capete.

Acesta a adaugat ca ia in calcul ca in acest an, pe langa miei, sa vanda si o parte dintre oi, din cauza incetarii acordarii unor subventii specifice pentru sector.

"Primeam aproape 45 lei pentru fiecare oaie, bani care ne mai ajutau sa le cumparam furaje animalelor. Am fost anuntati ca nu o sa-i mai primim si nu stim ce o sa facem pentru ca ne erau utili, probabil ca vom mai vinde din oile pe care le avem, desi ne-am chinuit mult sa le crestem, iar noi oricum nu avem alta meserie", a mai spus crescatorul de oi, prezent in centrul de sacrificare din Bucuresti.

(citeste continuarea pe Ziare.com)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea