Financiar

#imprumut ifn #ifn

Care sunt conditiile pentru obtinerea unui imprumut IFN

Creditul IFN este rapid, sigur, online si iti solutioneaza o situatie neprevazuta, a carei rezolvare nu poate fi amanata. Fiind un imprumut realizat in cadrul unei institutii financiare nebancare, poate fi obtinut mai simplu si nu sunt necesare multe documente.

 

Un credit bancar iti poate fi acordat numai daca indeplinesti anumite conditii si depui solicitarea insotita de dosarul aferent. Motivul pentru care durata de raspuns este mare se datoreaza verificarilor realizate pentru fiecare act cerut si depus. Daca cea mai mica prevedere nu este indeplinita, cererea va fi respinsa. In aceste conditii, o urgenta nu va putea fi rezolvata, decat daca identifici o alta varianta.

Pe de altă parte, un imprumut IFN iti este acordat rapid, nu trebuie sa depui multe acte pentru el si nici nu ai multe conditii eliminatorii.

Un credit la o institutie financiara nebancara este realizat pe termen scurt, suma obtinuta este destul de mica, cel putin la prima solicitare si poate creste incepand cu al doilea imprumut.

Cerinte de indeplinit pentru creditul IFN

●      Resedinta in Romania;

●      Varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani;

●      Dovada cu acte ca obtii un venit lunar;

●      Fara datorii active;

●      Cont bancar activ si un card bancar, atasat acestuia;

●      Utilizarea de servicii de internet banking.

Credit online, rapid

Cand depui solicitarea pentru un împrumut IFN, totul se face online. Cererea se completeaza direct pe site-ul institutiei creditoare, acolo unde poti verifica usor care este suma la care te poti incadra pentru prima data. Tu vei stabili perioada contractuala si vei stii, inainte de a aplica pentru credit, care este suma totala de rambursat.

Dupa completarea formularului online si oferirea datelor solicitate, trebuie sa mai atasezi 2 documente:

●      Copie dupa actul de identitate;

●      Extras de cont bancar.

Daca conditiile acestea sunt indeplinite, banii iti vor intra in scurt timp in cont.

Avantajele creditului IFN

●      Nu trebuie sa mergi fizic la sediul entitatii financiare nebancare;

●      Nu trebuie sa prezinti garantii;

●      Nu trebuie sa dai explicatii pentru banii necesari;

●      Nu se percep taxe sau comision pentru analiza dosarului;

●      Nu vei plati taxe pentru rambursarea creditului inainte de termen;

●      Nu exista comision sau taxa de administrare a creditului sau a contului pentru creditul acordat.

Rambursarea creditului IFN

Daca ai banii necesari rambursarii imprumutului IFN, inainte de finalul perioadei contractuale, este indicat sa optezi pentru rambursarea anticipata. Acest lucru iti va aduce costuri mai mici in final. Cu alte cuvinte, vei plati doar suma imprumutata si dobanda aferenta pana in acel moment.

Cand finalul perioadei contractuale te prinde fara banii necesari, poti alege amanarea imprumutului. Această optiune financiara iti va scoate o suma de bani in plus din buzunar, dar te ajuta sa iti rezolvi problemele.

Returnarea banilor poate deveni un obstacol greu de trecut, atunci cand nu ai banii necesari. Daca anunti reprezentantii institutiei financiare nebancare inainte de expirarea contractului, poti sa fii ajutat sa gasesti cea mai buna modalitate de rambursare a creditului.

In situatia in care inregistrezi intarzieri la plata si nu anunti, vei fi penalizat pentru fiecare zi de intarziere. Astfel, bonitatea iti va fi afectata, iar la solicitarea unui viitor imprumut exista riscul sa nu primesti banii de care vei avea nevoie.

Situatii extreme

In unele cazuri, institutiile financiare nebancare pot aloca imprumuturile nerambursate unor terte persoane. In aceasta situatie, costurile de revendicare a neplatii vor fi transferate clientului care detine imprumutul.

Conditiile pentru dobandirea unui imprumut IFN sunt destul de usor de indeplinit, iar ajutorul rapid iti solutioneaza urgentele. Ca in cazul oricarui imprumut, intarzierea la plata va fi supusa penalitatilor, ceea ce iti va afecta si bonitatea.

FOTO: Unsplash.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea