Financiar

Cardurile de credit cu cea mai lunga perioada de gratie

Pentru cei care aleg sa-si faca un card, perioada de gratie oferita este poate cel mai important element de luat in seama. Asta pentru ca dobinzile practicate de banci sint imense si ajung pina la 30-35% pentru lei si 20-25% pentru euro.

Ceea ce trebuie precizat este faptul ca bancile practica un interval de acordare a acestei perioade de gratie. Atunci cind calculeaza perioada de gratie, acestea pornesc de la premisa ca tranzactiile se efectueaza in prima zi a lunii. Perioada afisata este cea maxima, insa pentru a beneficia de aceasta trebuie folosit creditul in prima zi a acestui interval.
Publicitate

Astfel, daca banca are intervalul 1 - 20 a lunii urmatoare, perioada de gratie se calculeaza in functie de acest interval. Platilor efectuate pe data de 1 a lunii in curs (se ia in calcul o luna de 30 de zile) nu li se va percepe dobinda pina pe data de 20 a lunii urmatoare.

Portalul financiar www. finzoom .ro a realizat un top al perioadelor de gratie. Cei care detin Cardul de credit MasterCard emis de CEC beneficiaza de o perioada de gratie maxima pentru platile efectuate prin intermediul acestui card la comercianti , de 59 de zile. In cazul in care se depaseste aceasta data-limita, posesorul cardului va plati dobinda de 17,5%, calculata pentru fiecare zi de intirziere si penalitati de 5 lei pe luna. Suma minima de rambursat lunar este de 2,5% din valoarea creditului consumat.

Posesorii cardurilor de credit Standard si Gold oferite de Raiffeisen Bank beneficiaza de o perioada de gratie maxima de 56 de zile. Aceasta perioada de gratie poate incepe fie cu data de 1 a lunii sau cu datele de 7, 15 sau 21 ale aceleiasi luni. Astfel, in functie de optiunea initiala, aceste date reprezinta termenele de la care se calculeaza perioada de gratie maxima de 56 de zile. Suma minima de rambursat lunar este de 5% din valoarea creditului consumat in ziua precedenta. Daca la sfirsitul perioadei de gratie nu se ramburseaza suma consumata, se va plati dobinda de 28% calculata pentru fiecare zi de intirziere si penalitati de 20 de lei pe luna.

In cazul cardului MasterCard Forte de la Banca Transilvania , perioada de gratie maxima este de 55 de zile. Suma minima de rambursat este de 10% din valoarea creditului, iar dobinda in cazul neachitarii sumelor consumate pentru tranzactiile efectuate la comercianti este de 25%, insa aceasta se percepe (in cazul neachitarii integrale a creditului consumat) pe intreaga luna urmatoare.

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea