Financiar

# situri de comert electronic #comert electronic

Caracteristici obligatorii pentru site-urile de comert electronic

In ziua de astazi, aproape orice poate fi gasit online. Internetul a simplificat toate aspectele vietii, iar cumparaturile online reprezinta un domeniu in care comoditatea este tot ce conteaza

 

Intr-o lume in care oamenii doresc sa economiseasca timp si bani, cei mai multi dintre acestia incep sa isi faca majoritatea cumparaturilor online. Acest lucru inseamna ca daca esti comerciant si incerci sa atragi cumparatori online, va trebui sa te asiguri ca magazinul tau este dotat cu anumite functii importante.

Exista anumite elemente pe care orice site de comert electronic ar trebui sa le aiba pentru a ramane relevant si competitiv. De aceea, este important ca magazinul tau online sa fie de calitate, asa cum sunt cele create de sicmedia.ro si sa contina toate functiile necesare unui site de comert online.

Varianta mobila a site-ului

Cumparatorilor online trebuie sa li se ofere comoditate si acces facil la magazinul online, indiferent de dispozitivul pe care il folosesc. Magazinul tau online ar trebui sa fie construit pe un sablon de design receptiv, iar caracteristicile acestuia trebuie sa fie disponibile pentru toti utilizatorii, in orice moment si de oriunde. Sabloanele de design mai vechi nu au fost structurate pentru a fi suficient de flexibile pentru diversele dimensiuni de ecran disponibile in prezent. Asadar, designul receptiv a devenit extrem de popular si este obligatoriu daca doresti sa ai succes. Site-ul si continutul acestuia trebuie sa fie acceptate pe toate dispozitivele care acceseaza internetul. Toate functiile site-ului ar trebui sa se afiseze perfect si sa ofere, indiferent de browser, o experienta mobila fluida. Cumparatorii online solicita acces instantaneu la toate functiile site-ului tau pe dispozitivul mobil si se asteapta sa functioneze la fel de usor ca pe computer.

Functii avansate de navigare si cautare

Magazinul online ar trebui sa fie configurat astfel incat orice achizitie sa se faca mai usor decat dintr-un magazin fizic. Orice agentie de publicitate si web design cu care alegi sa lucrezi ar trebui sa te ajute si sa te ghideze foarte mult in acest proces de navigare usoara. Daca platforma ta nu ofera instrumentele de care ai nevoie, este timpul sa iei in considerare o actualizare. Site-ul tau de comert electronic ar trebui sa ofere un flux clar si intuitiv pentru cumparatorii online. Ei trebuie sa gaseasca lucrurile pe care si le doresc, sa rasfoiasca si sa ajunga usor la toate articolele care ii intereseaza.

Optiunile de navigare si de cautare sunt importante in retailul online. Ceva la fel de simplu precum „bara de cautare” ar trebui sa fie bine gandita si sa se bazeze pe designul site-ului tau. Functia de cautare trebuie sa raspunda si clientilor care nu cunosc numele reale ale produselor pe care doresc sa le gaseasca. Aceasta functie trebuie sa ofere cumparatorilor online sugestii cu privire la posibilele articole sau servicii pe care le cauta.

Recenzii ale clientilor despre produse

88% dintre consumatori spun ca au incredere in recenziile online la fel de mult ca in recomandarile personale. In calitate de comerciant in lumea competitiva a vanzarilor online, este esential sa oferi cumparatorilor tai recenzii despre produsele pe care le vinzi. Publicul tau doreste sa citeasca despre experientele altor oameni care au folosit produsul. Recenziile clientilor reprezinta o tactica eficienta de vanzare pentru magazinele online. Astfel de recenzii sunt vitale atunci cand vine vorba de cumparaturi virtuale. Daca este posibil, poti include recenzii video pe langa recenziile clientilor, cu experiente personale detaliate si tutoriale despre cum se folosesc produsele pe care le vinzi.

Acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile obligatorii pe care trebuie sa le aiba un magazin online, insa, exista mult mai multe functii importante care trebuie implementate in site-urile de comert electronic pentru ca acestea sa functioneze perfect si sa ofere consumatorilor exact ceea ce cauta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea