Financiar

#petrol #benzina #scumpire

Cand petrolul se ieftineste pe glob, romanii scumpesc benzina

Marti pretul petrolului a scazut cu 6 dolari/baril, pana la 136 dolari/baril, dupa aprecierea dolarului. Acest lucru marcheaza o scadere saptamanala a pretului petrolului cu aproape 10 dolari. Tot marti in Romania pretul carburantilor a explodat.

Rompetrol a majorat pretul benzinelor cu 6 bani pe litru, iar pretul motorinelor cu 4 bani pe litru. La sfarsitul saptamanii trecute si Lukoil si Petrom au majorat preturile carburantilor. Reprezentantii companiilor de profil pun scumpirile pe seama majorarii cotatiilor internationale.

Presedintele Asociatiei Patronatelor din Industria Laptelui, Valeriu Steriu, a declarat la "Realitatea Zilei" ca este de asteptat ca in curand sa se majoreze tarifele serviciilor si, ulterior, pretul produselor finite.

Acesta spune ca fermierii vor fi afectati in mod direct de creseterea pretului carburantilor. Steriu a declarat ca "in Franta s-au gasit solutii la aceasta situatie prin politici guvernamentale corecte, in care accizele au locul lor si nu exista baieti desetepti care sa faca profituri".

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea