Financiar

#burse europene #minim 6 ani

Bursele europene, aproape de minimul ultimilor sase ani

Actiunile europene s-au ieftinit vineri, pentru a 12-a oara in ultimele 13 sedinte, in frunte cu titlurile din sectorul financiar, deoarece s-au accentuat temerile privind extinderea pierderilor din acest sector.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene a inchis sedinta in scadere cu 0,5%, la 759,31 puncte, cel mai mic nivel inregistrat din aprilie 2003. Dintre actiunile ce intra in componenta indicelui, titlurile bancare au inregistrat cea mai ampla depreciere.

Actiunile Barclays s-au ieftinit cu 14,7%, ca urmare a ingrijorarilor ca banca ar putea avea nevoie de mai mult capital sau de o nationalizare . "Increderea este foarte fragila. Oamenii vor sa creada in redresarea economiei si vor sa vada lumina de la capatul tunelului, dar acest lucru este foarte greu de facut atunci cand ai un sistem bancar ce se confrunta in continuare cu mari dificultati", a spus un strateg de la Cazenave, Darren Winder.

Titlurile BNP Paribas, Standard Chartered si ale Societe Generale au avut deprecieri cuprinse intre 6% si 9,5%. Actiunile asiguratorului Swiss Re s-au ieftinit cu 19,6%, ca urmare a ingrijorarii ca va continua sa aununte deprecieri de active cu ocazia publicarii rezultatelor financiare in 19 februarie. O purtatoare de cuvant a Swiss Re a spus ca reprezentantii companiei nu comenteaza zvonurile de pe piata.

Cat priveste evolutia de pe marile piete europene, indicele FTSE 100 al Bursei de Valori de la Londra a inchis sedinta in stagnare, indicele Dax al pietei germane de la Frankfurt, in scadere cu 0,96%, la 4.178,94 puncte, iar indicele CAC 40 al bursei pariziene a pierdut 0,71%, pana la 2.849,14 puncte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea