Financiar

#burse #sua #minim #5 ani

Bursele din SUA, la minimul ultimilor cinci ani

Bursele din Statele Unite s-au prabusit miercuri la minimele ultimilor cinci ani si jumatate, in contextul in care investitorii asteapta o recesiune de lunga durata , iar sefii marilor companii din industria auto anticipeaza o calamitate daca guvernul nu le arunca un colac de salvare.

Actiunile constructorului de autovehicule General Motors s-au prabusit in timpul sedintei la minimele ultimilor 66 de ani, iar cele ale Ford au atins un minim al ultimilor 26 de ani, dar panica s-a propagat si in afara sectorului auto.

Titlurile General Motors au inchis sedinta cu 9,7% mai jos, la 2,79 dolari, iar actiunile rivalului Ford au picat cu 25%, la 1,26 dolari, investitorii fiind ingrijorati cu privire la rapiditatea cu care Congresul ar putea propune o solutie pentru rezolvarea problemelor din industria auto.

Mai mult, spre finalul sedintei, banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve , a revizuit in scadere estimarea pentru cresterea economica in 2009, provocand un val de vanzari care a continuat pana la inchiderea sedintei.

Indicele Dow Jones s-a prabusit cu 427,47 de puncte, echivalentul a 5,07%, pana la nivelul de 7.997,28 puncte, in timp ce Standard & Poor's 500 a cazut 52,54 de puncte, sau 6,12%, la 806.58 puncte. De asemenea, indicele Nasdaq Composite a pierdut 96,85 de puncte, adica 6,53%, pana la nivelul de 1.386,42 puncte.

A fost pentru prima data din martie 2003 cand indicele Dow Jones a inchis sub nivelul de 8.000 de puncte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea