Financiar

#bursa japonia #sedinta inchisa #verde

Bursa nipona a inchis sedinta pe verde

Bursa nipona a incheiat sedinta de vineri pe verde, in ciuda datelor macroeconomice sumbre si pe o piata parasita de investitorii straini, relateaza AFP.

Conform datelor de la inchidere , indicele Nikkei 225 a urcat cu 140,02 puncte, sau 1,63%, la 8.739,52 puncte. De asemenea, indicele Topix a avansat cu 10,56 puncte, sau 1,26%, la 846,58 puncte. Productia industriala din Japonia a scazut cu 8,1% in noiembrie fata de luna anterioara. Analistii estimau in medie o scadere cu 6,8%.

In termeni anuali, productia industriala a scazut cu 16,2% in noiembrie, conform datelor ministerului japonez al economiei, comertului si industriei. Japonia, a carei economie se bazeaza puternic pe exporturi , a intrat in recesiune din al treilea trimestru al anului. Cea mai mare parte a organizatiilor economice internationale estimeaza ca economia nipona va ramane in recesiune, in 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea