Financiar

#gaz bulgaria #criza gazelor

Bulgaria va importa gaze naturale azere din 2010

Premierul bulgar Serghei Stanisev a ajuns la un acord cu presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev , privind importul a un miliard de metri cubi de gaze naturale azere din 2010, potrivit guvernului de la Sofia.

Acordul survine dupa un memorandum de intelegere din 2008, dintre Bulgaria si Azerbaidjan, cu privire la exportul de hidrocarburi catre tara din Balcani, in incercarea de a diminua dependenta acesteia de gazele naturale rusesti, relateaza Reuters.

"Saptamana viitoare, Bulgargaz - monopolul public bulgar din sectorul gazelor naturale - si compania azera din domeniul gazelor vor incepe discutiile tehnice privind parametri concreti ai viitorului acord", informeaza, intr -un comunicat, guvernul bulgar.

Stanisev si Aliev s-au intalnit la Budapesta, unde vor participa amandoi marti la o conferinta dedicata proiectului Nabucco, sustinut de Uniunea Europeana (UE), menit sa aprovizioneze Europa cu gaze naturale din regiunea caspica si a Orientului Mijlociu, ca sa atenueze dependenta continentului de resursele energetice rusesti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea