Financiar

#liviu voinea #gea #programe anti-criza #ajutoare de stat

Bugetul nu suporta programe anti-criza bazate pe ajutoare de stat

Bugetul de stat nu permite indeplinirea programului anti-criza , in conditiile in care nu exista bani nici pentru ce e bugetat pe anul in curs, sustine Liviu Voinea , directorul Grupului de Economie Aplicata (GEA).

"Guvernul nu are bani pentru programul anti-criza bazat pe ajutoare de stat. Guvernul nu se mai imprumuta la trei luni, ci la o saptamana in ultima perioada si atrage bani mai des ca inainte", a declarat Liviu Voinea, citat de NewsIn.

Declaratia a fost facuta in contextul in care, saptamana trecuta, Ministerul Economiei si Finantelor ( MEF ) a anulat emisiunea de obligatiuni de tip benchmark cu scadenta la 3 ani si a emis certificate de trezorerie pe 3 luni, "pentru a veni in intampinarea cerintelor pietei".

Tot atunci, MEF a atras aproape 2,4 miliarde lei sub forma de depozite pe termen scurt pentru a acoperi golul temporar din conturile trezoreriei. Pe de alta parte, directorul gea estimeaza o incetinire a cresterii economice in 2009, pe fondul scaderii veniturilor bugetare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea