Financiar

#reabilitare termica #legislatie #guvern

Boc: Vrem sa modificam legislatia cu privire la reabilitarea termica

Autoritatile intentioneaza modificarea legislatiei pentru programul de a blocurilor, astfel incat administratiile locale sa poata face pentru asigurarea cofinantarii, a declarat premierul Emil Boc.

"Programul de reabilitare termica va fi continuat in acest an si vrem modificarea legislatiei, astfel incat administratiile locale sa poata lua imprumuturi bancare pentru cofinantare . De asemenea, aceste lucrari vor fi declarate de utilitate publica , pentru facilitarea programului", a declarat Boc, potrivit Mediafax.

Premierul a apreciat ca programul decurge bine la nivel national si a dat ca exemplu pozitiv municipiul Cluj-Napoca, unde Primaria si-a pregatit din timp asigurarea cofinantarii.

"Este un model ok pentru programul de reabilitare termica, pentru ca si-a cautat din timp cofinantare. In schimb, Primaria Zalau nu a trimis decat foarte tarziu solicitarile de finantare si de aceea le cerem sa se grabeasca", a spus Boc.

Primul ministru a spus ca sunt judete unde numarul cererilor depaseste posibilitatea de finantare, dar ca in acest program functioneaza principiul "primul venit, primul servit".

Emil Boc a adaugat ca pentru a solutiona cererile numeroase se vor face transferuri de fonduri de la administratiile locale care nu dovedesc rapiditate in respectarea normelor spre cele care sunt mai eficiente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea