Financiar

#rabla #voucher #emil boc

Boc: "Rabla" va scoate din circulatie 60.000 masini uzate

Premierul Emil Boc a declarat joi, la lansarea programului "Rabla" pe 2010, ca prin acest program vor fi scoase din circulatie cel putin 60.000 masini uzate in acest an, explicand ca numarul acestora a fost mult mai mic in 2009, din cauza crizei economice.

"Prin banii pe care Guvernul ii va prin Fondul de Mediu , peste 60.000 de vor fi casate anul acesta, deci vor fi cu 60.000 de masini vechi mai putine pe strazile din , si unele noi le vor lua locul, ajutand si mediul, si locurile de munca ale romanilor, si industria autohtona (...) Anul trecut am casat peste 32.000 de masini, dar am avut o cadere economica de minus 7%. Anul acesta se contureaza o crestere economica de 1,3%, astfel incat si din acest motiv speram sa fie mai bine. In plus, oamenii s-au obisnuit cu programul, posibilitatea de a tranzactiona voucherul va da posibilitatea oamenilor sa aduca mai multe rable ", a spus Boc.

La randul sau, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat ca tichetele valorice acordate pentru masinile casate vor fi securizate impotriva falsificarii, adaugand ca Fondul pentru Mediu are un buget de 1,8 miliarde lei pentru proiecte de mediu.

"Voucherul nu se poate falsifica, avem toate elementele pentru a verifica acest lucru. Cei care nu au bani sa-si ia o masina noua, pot sa predea acest voucher cu cele trei documente importante - certificatul de proprietate, cel de si cel de distrugere (...) Un voucher inseamna 3.800 lei, trei vouchere inseamna 2.800 euro. Daca ai 2.800 euro, mai pui 4.000-4.500 euro si poti lua o masina noua", a spus Borbely.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea