Financiar

#infrastructura #agentii #investitii #emil boc #premier

Boc: Prin reorganizarea agentiilor de stat facem economii pentru investitiile in infrastructura

"Prin reducerea cheltuielilor bugetare urmarim si adaptarea activitatii aparatului administrativ la conditiile crizei economice care va permite, prin aceasta reducere a cheltuielilor bugetare, inclusiv sa continuam planul de Investitii publice pe care l-am propus la inceputul anului si sa ne respectam angajamentele pe care ni le-am asumat prin memorandumul incheiat cu CE si FMI", a declarat Boc, citat de NewsIn.

In discursul sustinut in Parlament cu ocazia asumarii raspunderii pe legea privind reorganizarea institutiilor statului si reducerea cheltuielilor bugetare, seful Executivului a spus ca, prin reducererea numarului de posturi ca urmare a restructurarii agentiilor de stat, vor fi economisite anual 22 de milioane de lei. In plus, veniturile proprii ale acestor institutii vor fi virate la bugetul de stat.

Premierul a declarat ca, potrivit Institutului National de Statistica , numarul angajatilor din administratia centrala a crescut cu 37% intre 2004 si 2008, de la 159 .000 la 218.000. Intr-o agentie guvernamentala ponderea expertilor in randul angajatilor variaza insa intre 40 si 60%, diferenta fiind reprezentata de aparatul administrativ.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea