Financiar

#executare silita #datorii #firme #emil boc

Boc: Firmele ajunse in pragul falimentului nu vor fi executate silit

Firmele a caror situatie financiara s-a agravat din cauza crizei economice nu vor fi executate silit si vor beneficia de amanarea platii obligatiilor fiscale timp de 6 luni, cu conditia sa isi plateasca scadent datoriile lunare catre stat, a anuntat marti premierul Emil Boc.

Potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate in cadrul sedintei de Guvern de marti, firmele care au inceput sa aiba restante la plata obligatiilor dupa data de 30 septembrie 2008 au dreptul sa ceara o singura data, intr-un an calendaristic, amanarea platii datoriilor.

"Venim in sprijinul firmelor care la data de 30 septembrie 2008 nu aveau datorii la bugetul de stat si care si-au agravat situatia financiara datorita efectelor crizei economice iar astazi sunt practic in prag de executie silita, in prag de faliment din cauza datoriilor pe care le au. Am decis astfel sa amanam plata obligatiilor fiscale pe o perioada de 6 luni de zile, cu conditia ca ele sa-si achite datoriile, obligatiile pe care le au in fiecare luna scadente. Facilitatea pe care o au consta in aceea ca nu sunt executate silit pentru faptul ca au datorii la bugetul de stat, determinate de criza", a declara Boc.

Premierul a punctat faptul ca pentru a putea beneficia de aceasta prevedere, firmele trebuie sa achite restul obligatiilor...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea