Financiar

#emil boc #imm #ue

Boc avertizeaza IMM ca vor fi obligate sa returneze banii UE

Premierul Emil Boc i-a avertizat pe reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii ca vor fi obligati sa returneze Uniunii Europene fondurile alocate daca proiectele cu finantare comunitara nu sunt derulate si legal si ca acele contracte care nu se incadreaza in grafic vor fi reziliate, precizeaza Mediafax.


"Banii europeni sunt ca banii publici si trebuie utilizati cu maxima transparenta si respectarea conditiilor de legalitate . Din nefericire, in trecut, au fost anulate, iar banii au fost restituiti, deoarece nu au fost utilizati legal si transparent ", a spus Boc, prezent, vineri, la ceremonia de semnare de catre reprezentantii Ministerului Economiei a unor contracte de finantare pentru IMM.

El a cerut investitorilor sa fie atenti in cheltuirea banilor europeni, astfel incat Romania sa nu fie pusa din nou in situatia de a returna aceste fonduri, si sa respecte graficul de derulare a proiectelor, "ca intr-o cursa contra cronometru", pentru a evita rezilierea contractelor.

Premierul a apreciat ca fondurile europene sunt "calea cea mai sigura si rapida" de iesire din recesiune si a aratat ca inca este nemultumit de ritmul de absorbtie a acestor resurse.

Seful Guvernului a amintit ca, anul viitor, vor fi relocate fonduri intre diverse axe ale programelor europene si orientate catre domenii in care nivelul de utilizare este mai ridicat si a asigurat ca la rectificarea bugetara, programata pentru 18 august, vor fi alocati bani si pentru capitalizarea Fondului National de Garantare a Creditelor IMM.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea