INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Financiar

#100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a Romaniei #moneda editie limitata #lansare moneda #moneda argint #bnr #moneda

BNR lanseaza o noua moneda de argint, in editie limitata. Pasionatii de sport sunt direct interesati

Banca Nationala a Romaniei (ANM) a anuntat ca a pus in vanzare o noua moneda de argint, in editie limitata. Colectionarii pot achizitiona, incepand de azi, moneda cu tema “100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a Romaniei”.

 

Incepand cu data de 5 iunie 2024, Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema 100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a Romaniei, se arata in anuntul publicat de BNR.

Aversul monedei prezinta o imagine a diplomei primite de jucatorii echipei de rugby din 1924, dupa castigarea primei medalii romanesti la Jocurile Olimpice din 1924 de la Paris, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominala „10 LEI”, stema Romaniei si anul de emisiune „2024”.

Reversul monedei reda o compozitie ce contine o minge de rugby, echipa de rugby a Romaniei din 1924 si inscriptiile „PRIMA MEDALIE OLIMPICA A ROMANIEI - 1924” si „100 DE ANI”.

Monedele din argint sunt ambalate in capsule de metacrilat transparent si sunt insotite de brosuri de prezentare si certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint este 500,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare si certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a Romaniei au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea