Financiar

#bnr #crestere #economica #economie #trimestru

BNR: Cresterea economica nu va reveni pe teritoriu pozitiv mai devreme de trimestrul III din 2010

Cresterea economica ar putea reveni pe teritoriu pozitiv abia in al treilea trimestru din 2010, iar in trimestrele II si III ale acestui an am putea asista la scaderi mai mari decat in primele 3 luni, fata de perioadele similare din 2008, este de parere Lucian Croitoru , consilierul guvernatorului Bancii Nationale.

"Nu ma astept la o revenire pe teritoriu pozitiv a cresterii economice mai devreme de al treilea trimestru din 2010. Cred ca in trimestrele II si III ale acestui an putem asista la scaderi mai mari decat in primul, fata de perioadele similare ale anului trecut. Trimestru la trimestru, contractia nu va mai probabil la fel de ampla", a declarat Croitoru , pentru NewsIn.

Acesta a subliniat ca exista un grad mare de incertitudine pentru perioada urmatoare si ca nu este exclus ca prognoza FMI, de comprimare a economiei romanesti cu 4% in acest an, sa fie depasita, printr-o scadere mai mare a produsului intern brut, nestiindu-se inca ce evolutie va avea agricultura.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea