Financiar

#berd #economie romania #investitii berd #investitii romania

BERD vrea sa investeasca 500 de milioane de euro anual in Romania

BERD ar putea investi pana la 500 milioane de euro pe an in urmatorii tei ani, in Romania. Investitiile au ca obiectiv dezvoltarea economiei si abordarea provocarilor inca prezente ale tranzitiei, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Banii ar putea fi indreptati catre mentinerea stabilitatii sectorului financiar, stimularea creditului catre economie, eficienta energetica si dezvoltarea pietelor de capital.

"BERD continua sa sustina Romania in implementarea reformelor necesare, prin investitii si dialog cu guvernul roman. Estimam ca vom investi anual in Romania aproximativ 400- euro in urmatorii trei ani, avand ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii economiei Romaniei", scrie in comunicat Jean Marc Peterschmitt, director executiv BERD pentru Europa Centrala si de Sud-Est.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5,5 miliarde de euro pentru proiectele din tara, utilizand chiar si investitii suplimentare de aproape 10 miliarde de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea