Financiar

#credite si leasing #prima casa #locuinte

BCR acorda 60 credite pentru Prima Casa pe zi

Banca Comerciala Romana a acordat, de la inceputul acestui an, in medie cate 60 de credite pentru programul " Prima Casa " pe zi, iar suma totala aprobata pentru finantare de la lansarea programului a ajuns la 333 de milioane euro, a anuntat institutia de credit intr-un comunicat.

Astfel, BCR a acordat credite pentru achizitionarea sau construirea a peste 6.300 de locuinte prin programul "Prima Casa", in valoare de peste 255 milioane de euro, si a aprobat financiar inca alte 1.600 de dosare, in suma de peste 78 milioane euro.

In cazul imprumuturilor aprobate financiar, solicitantii trebuie sa vina cu documentele locuintei care va fi cumparata/construita, se arata intr-un comunicat al BCR.

"Am finantat pana acum locuinte care pot forma un oras precum Sinaia. Cine isi doreste achizitionarea unei locuinte in varianta actuala a programului Prima Casa trebuie sa semneze antecontractul de vanzare- cumparare pana la 15 februarie inclusiv", a declarat Stefan Coroianu, director executiv directia credite retail din cadrul BCR, citat in comunicat.

In plus, BCR are in curs de aprobare aproximativ 830 de dosare, in valoare de 33 de milioane de euro.

BCR isi va anunta direct toti clientii care au dosare aprobate financiar ca trebuie sa incheie antecontractul de vanzare-cumparare pana la jumatatea lunii februarie.

Banca a demarat creditarea prin programul "Prima Casa" la inceputul lunii august 2009, avand cel mai mare plafon de garantare, de 420 milioane euro.

Potrivit unei Hotararii de Guvern, pentru a putea beneficia de programul "Prima Casa", solicitantii trebuie sa aiba antecontractele de vanzare-cumparare incheiate pana in data de 15 februarie 2010, inclusiv.

Executivul intentioneaza ca, in urmatoarea etapa, sa modifice cadrul legal privind derularea programului, fiind deja initiate consultari cu reprezentantii mediului de afaceri, sectorului bancar si imobiliar, pentru a stimula achizitia si implicit constructia de locuinte noi .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea