Financiar

Basescu va incerca o renegociere cu Gazprom pe tema pretului la gaze

Romania ar putea beneficia de un pret mai bun la gaze din partea Rusiei. Presedintele Traian Basescu a declarat aseara la B1TV ca a discutat problema cu presedintele rus, Vladimir Putin, in cadrul intrevederii pe care au avut-o la summitul Nato. Negocierile cu Gazprom privind pretul gazelor ar putea avea loc in cadrul vizitei oficiale din toamna pe care Basescu o va face la Moscova.

Intrebat despre criticile potrivit carora Romania ar plati unul dintre cele mai mari preturi la gaz din cauza politicii sale externe, seful statului a aratat ca responsabilitatea trebuie cautata in timpul guvernarii PSD, intrucat in perioada 2001 - 2002 s-a stabilit ca Romania sa importe gaze prin intermediari .

Presedintele a declarat ca a discutat acest subiect in cadrul intrevederii de la summitul NATO de la Bucuresti, cu presedintele Rusiei , Vladimir Putin, care s-a aratat deschis sa discute un contract direct al Romaniei cu Gazprom. "Va spun ca om care a avut o discutie cu seful staului rus pe aceasta problema foarte de curand.

In cursul acestui an voi face o vizita in Federatia Rusa , probabil dupa instlarea noului presedinte rus, dupa vacanta de vara , prin septembrie-octombrie, sa putem discuta si ma voi duce cu o delegatie economica", a declarat Traian Basescu.

Romania are un atu important in discutiile de la Moscova, spune Basescu. El a amintit pozitia strategica a Romaniei, tara de tranzit pentru energia electrica si gazele pe care Rusia le trimite inspre Uniunea Europeana si zona Balcanilor.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea