Financiar

#ordonata 50 #modificari #prevederi #credite

Bancile vor sa schimbe din nou Ordonanta creditelor

Bancherii cer din nou modificarea Ordonantei 50, pentru a evita atat procesele cu clientii nemultumiti, cat si pierderile, scrie adevarul.ro. Bancile vor sa-i solicite presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea de aprobare a Ordonantei.

Ordonanta 50 /2010 ce vizeaza contractele de credit pentru consumatori se aplica de la 20 septembrie si pentru imprumuturile in derulare. Unele prevederi ale Ordonantei au fost interpretate in favoarea institutiilor bancare, fapt ce a atras nemultumirea multor clienti, care ameninta deja cu procese.

Radu Ghetea , presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, spune ca daca banca pierde in instanta, va fi nevoita sa constituie provizioane pentru toate creditele din portofoliul sau,  fapt care ar atrage pierderi in sistem.

Cu ce modificari vin bancile
 
Pentru evitarea acestor situatii, bancherii au venit cu o serie de modificari pe care le-au prezentat la intalnirea cu reprezentantilor Ministerului Finantelor, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Consiliului Concurentei.

Oficialii bancilor vor ca marja de dobanda sa poata fi modificata, posibilitatea de mentinere a costului total al creditului, iar comisioanele sa fie regrupate sau denumite.

Decizia finala privind legea de aprobare a Ordonantei urmeaza sa fie luata saptamana viitoare de Camera Deputatilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea