Financiar

#banci #credite #leasing #somaj #inghetarea salariilor #consum #cerere

Bancile, speriate in 2010 de somaj si de inghetarea salariilor

Inghetarea salariilor , cresterea ratei somajului si lipsa surselor de finantare sunt principalele obstacole care stau in calea dezghetarii creditarii, scrie Money.ro. Provocarile vin dupa ce bancile romanesti au inregistrat, in primele trei trimestre din 2009, un profit de 680 de milioane de lei, de cinci ori mai mic decat rezultatul obtinut in acelasi interval din 2008.

Analistii sunt de parere ca in 2010 consumul va continua sa scada, iar acest lucru va afecta cererea de bani de pe piata bancara .

“Cred ca inghetarea salariilor , faptul ca somajul va continua sa fie daca nu o realitate macar un risc, ca oamenii consuma puţin, cererea de consum, in general, e mai mica, mai intervine in acelaşi timp şi o cerere scazuta de bani pe piaţa bancara, toate acestea  stau in calea dezgheţarii creditarii” , este de parere consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu .

(citeste continuarea pe Money.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea