Financiar

#amendament #ordonanta 50 #refinantare #credite

Bancile, obligate sa refinanteze creditele persoanelor supraindatorate

Comisia de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor a aprobat miercuri un amendament la Ordonanta 50 , prin care bancile sunt obligate sa restructureze creditele persoanelor indatorate peste limita, la cererea clientilor, anunta gandul.info.

"Prin cresterea nivelului costului creditului nu se poate depasi un grad maxim de indatorare a clientului, validat de BNR pentru fiecare institutie bancara. In caz contrar, la cererea clientului, in urma analizei documentelor justificative care sa ateste depasirea acestui prag, creditorul este obligat sa propuna clientului, in scris, refinantarea sau reesalonarea creditului, fara alte costuri sau analize suplimentare", se arata in amendament.

In cadrul aceleiasi sedinte, deputatii au respins propunerea ca, in cazul in care banca ofera o dobanda promotionala pentru o anumita perioada, care apoi se va mari, in urma prevederilor unui contract, gradul maxim de indatorare se calculeze in functie de nivelul maxim practicat de creditor , la data semnarii contractului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea