Financiar

#banci-mama #bani #credit #retragere #capital

Bancile mama s-au angajat sa nu retraga banii din Romania

FMI a obtinut acorduri scrise de la toate cele noua banci-mama ale principalelor institutii de credit din Romania ca se vor angaja sa nu retraga capital , luandu-si angajamentul de a continua afacerile in Romania. "Suntem constienti ca este in interesul nostru colectiv si in interesul Romaniei sa subscriem la angajamente coordonate de a mentine in intregime expunerea pe piata romaneasca", se arata intr-o declaratie comuna a celor noua grupuri financiare publicata de FMI.

Bancile au garantat ca vor participa la programul de relansare economica a Romaniei si ca vor furniza capital filialelor locale, acolo unde va fi nevoie. "Am luat la cunostinta ca subsidiarele noastre din Romania vor trebui sa-si ajusteze operatiunile conform cu conditiile economice dificile. Un necesar de capital suplimentar nu poate fi exclus, si vom furniza acest capital acolo unde va fi necesar", se mai arata in comunicatul citat de Mediafax.

Acordul de la Viena a fost semnat de Erste Bank, Raiffeisen International , Eurobank, Alpha Bank...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea