Financiar

#banci #credite #card de credit #sucursala #retailer

Bancile au in prezent ca strategie aleagerea unei nise de piata

Bancile incearca in prezent sa isi aleaga o nisa de piata , in functie de care vor stabili si investitiile pe care le vor realiza, dupa ce in trecut aveau toate aceeasi strategie, aceea a extinderii agresive si a angajarii de personal, a declarat prim vicepresedintele credit europe bank Romania, Omer Tetik, citat de Mediafax.
"Din punct de vedere al investitiilor, acestea vor depinde de fiecare banca si de strategia aleasa. In trecut, toate bancile au avut aproape aceeasi strategie, bazata pe extindere agresiva si angajare de personal, dar fiecare institutie incearca in prezent sa aleaga o nisa. De exemplu, la Credit Europe Bank nisa pe partea de retail banking este CardAvantaj si astfel organizam reteaua si structura acesteia in functie de nevoile acestor clienti. Nu avem nevoie de sucursale cu 100 sau 200 de metri patrati si 20 de angajati, ci de puncte mici, dar mai dese. In plus, folosim pentru vanzare si canale alternative".
Tetik considera ca principalele probleme cu care se va confrunta sectorul bancar anul viitor vor fi gestionarea creditelor neperformante si a retelelor foarte mari cu volume mai scazute ale activitatii. Prim vicepresedintele Credit Europe Bank Romania este insa optimist si crede ca perioada critica in ceea ce priveste creditele neperformante a trecut deja si ca somajul nu va depasi 10%, datorita revenirii economiei locale si a celei europene.
"Cu revenirea foarte clara a economiei UE, asteptam ca somajul sa fie diminuat, incluzand din nou emigratia spre vest. In plus, sunt semne de revenire in economia locala pe alte sectoare decat cel imobiliar, de exemplu agricultura si industria, si pe investitiile in infrastructura, ceea ce va ajuta cresterea economica si evolutia somajului", a explicat Tetik.
Omer Tetik a mai spus ca sistemul bancar trebuie sa schimbe gradul de concentrare al retelei teritoriale.
"Problema din Romania nu este numarul bancilor, ci concentarea retelei. La Cluj de exemplu exista un rond in care sunt numai banci, iar daca merg mai incolo cu doi kilometri, pe o alta strada, nu mai gasesc nicio unitate, nici macar un ATM. Astfel, concentrarea sucursalelor si a retelei trebuie sa se schimbe putin. Multe orase mici au foarte putine banci sau sucursale si exista localitati in care nu exista nicio unitate bancara sau niciun bancomat", a mai spus Tetik.
In ceea ce priveste situatia economiei, oficialul bancar considera ca exista deja semne de revenire in economie, care sunt legate cumva si de apropierea Sarbatorilor de iarna si a Craciunului, pentru ca rulajele firmelor sunt mai mari in aceasta perioada.
"Vrem sa dam mesaje mai clare, mai transparente, ca asteptam un 2010 mult mai bun decat 2009. In primul rand, anticipam o revenire a economiei in general", a continuat prim vice-presedintele Credit Europe Bank.
Tetik a aratat ca economia a fost imuna la instabilitatea existenta in prezent in politica, in contextul in care BNR si guvernul temporar au aratat ca pot sa tina situatia sub control.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea