Financiar

#banci credite reesalonare #solutii banci restantieri

Bancile ar putea inchide ochii la creditele restante

Disponibilizarile, deprecierea leului si cresterea dobanzilor fac ca tot mai multi romani sa nu-si mai poata achita ratele la credit, insa bancile par sa inteleaga situatia si cauta solutii.

Astfel, cei care nu-si pot achita ratele ar putea obtine din partea bancii reesalonari sau amanari de plata, informeaza Adevarul.

MKB Romexterra Bank se numara printre bancile care au inceput deja negocierile cu restantierii. "Oferim anumite pasuiri clientilor, sunt unele negocieri, insa nu marim scadenta la credite destul de mult", a spus Adrian Radu, presedintele executiv al bancii. Reprezentantii Raiffeisen Bank si OTP Bank spun ca numarul restantierilor nu le-a crescut semnificativ in ultimele luni.

Totusi, in cazul in care situatia se va inrautati, iau in calcul anumite solutii. Clientii care solicita amanari sau reesalonari trebuie sa dovedeasca faptul ca au capacitatea sa ramburseze creditul in noile conditii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea