Financiar

#credite si leasing #dobanzi #scadere

Bancherii coboara dobanzile la creditele in lei sub 10%

Ieftinirea creditelor in lei este stimulata de mai multe luni de politica Bancii Nationale, care a prins curaj dupa imbunatatirea perceptiei investitorilor straini asupra Romaniei de la inceputul anului si a fortat prabusirea dobanzilor pe piata interbancara pana la niveluri de 3%-6% pe an, net sub dobanda de politica monetara de 7% pe an. 

, directorul general al OTP Bank, o banca de talie medie, spune ca pentru companiile cu o pozitie financiara solida marjele la creditele in lei coboara acum la 2,5-3 puncte procentuale, fata de 5 puncte procentuale, anul trecut. Adaugand marja la un nivel al indicatorului pietei interbancare - de 6,1% pe an (pentru scadenta de trei luni), rezulta un nivel al dobanzii pentru client de circa 9% pe an.

BCR vinde credite ipotecare pentru clientii persoane fizice la o marja de 2,5 puncte peste indicatorul ROBOR (la sase luni), dobanda ajungand la 9,7% pe an. La creditele de consum dobanzile sunt de 11,5% pana la 13,5% (pentru clientii care nu au mai lucrat in trecut cu banca), nivelurile fiind fixe pe perioade de pana la 5 ani.

Francezii de la BRD, a doua mare banca locala, au venit saptamana trecuta cu o oferta promotionala de credite de consum in lei, la o dobanda fixa de 7% pe an. Banca vinde deja credite ipotecare in lei, in conditii standard, la o dobanda de 7,8% pe an (calculata in functie de ROBOR).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea