Financiar

#credite si leasing #dobanzi #depozite

Banca Transilvania a redus dobanzile la creditele noi in lei cu 0,5%

banca transilvania a redus, incepand de marti, 12 ianuarie, dobanzile la toate creditele noi in lei cu 0,5%, dupa ce a coborat si ratele la depozite, tot cu 0,5 puncte procentuale, a declarat directorul general al institutiei, Robert Rekkers.

"Copiem reducerea de politica monetara decisa de BNR, de 0,5 puncte procentuale si coboram ratele la toate creditele noi in lei, incepand de astazi, dupa ce am redus, tot cu atat, si ratele la depozite", a spus Rekkers, intr-o conferinta de presa, precizeaza Mediafax.

El a afirmat ca si pentru creditele existente se analizeaza o eventuala reducere a dobanzilor. In ceea ce priveste imprumuturile in valuta, Rekkers a mentionat ca si acolo dobanzile scad pas cu pas.

La randul sau, Leontin Toderici, directorul executiv pentru operatiuni al BT, a afirmat ca numarul de tranzactii pe carduri a crescut in 2009 cu 32% si, in general, cu circa 27%.

El a precizat ca au existat scaderi in ceea ce priveste platile in lei, aratand ca "au fost firesti" in contextul reducerii numarului de plati prin trezorerie .

"Si pe zona de case de schimb valutar am avut o scadere a numarului de tranzactii, dar pe restul segmentelor am inregistrat cresteri", a spus Toderici.

Pe de alta parte, Rekkers a mentionat ca numarul trantactiilor prin Western Union desfasurate prin Banca Transilvania a crescut de la 700.000 la 900.000 in 2009, fiind stimulate de faptul ca in Spania s-a realizat o reducere a comisioanelor, iar cota bancii pe acest segment depaseste 20% in prezent.

Rekkers a reiterat ca Banca Transilvania este o institutie cu capital romanesc si ca vrea sa ajute mediul de afaceri local.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea