Financiar

#credit suisse #sonja kohn #buffett #madoff #criza financiara #recesiune #somaj

Presa internationala: Buffett ne invata sa investim

Companiile americane au disponibilizat , in decembrie, in jur de 693.000 de angajati, ceea ce reprezinta cea mai mare cifra lunara, incepand in 2001 cand au inceput sa fie atinse recorduri in materie de disponibilizari , informeaza Bloomberg citand rapoarte neoficiale, aparute in avans cu doua zile fata de cifrele oficiale.

Concedierile continua in Statele Unite riscand sa atinga cifra de 2,4 milioane pe intreg anul 2008. Analistii estimeaza inca aproximativ 2 milioane de disponibilizari in 2009, pana cand recesiunea se va termina.

Somajul creste si in Germania

Somajul a crescut luna trecuta in Germania, pentru prima data din februarie 2006, marcand finalul unei perioade de revenire fara precedent a pietei muncii in cea mai mare economie din Europa si aruncand serioase indoieli asupra perspectivelor economice pentru 2009, anunta Financial Times.

Cifrele, facute publice de catre Agentia Federala a Muncii, arata ca numarul celor ce cauta un loc de munca a crescut de doua ori mai mult decat se asteptau economistii, ducand rata somajului de la 7.5 procente la 7.6 intr-o singura luna.

Madoff continua sa faca victime

Sonja Kohn , un bancher foarte agresiv si de succes din Viena, a disparut de pe scena publica in urma descoperirii fraudei lui Madoff, lasandu-si compania pe care o fondase si o conducea - Bank Medici - pe mana autoritatilor austriece.

Investitiile in fondul lui Madoff erau in jurul a 2.1 miliarde dolari, bani ce aprtineau unor investitori din Europa si din Rusia. Zvonurile pun insa disparitia doamnei Kohn mai putin pe seama jenei firesti de a pierde banii altora pe mana lui Madoff, cat, mai degraba, pe teama si mai fireasca de oligarhii rusi ai caror bani i-a pierdut (printre alti clienti). Aceasta a fost parerea unanim impartasita de colegii de breasla si de catre angajatii bancii Medici, informeaza Herald Tribune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea