Financiar

#pretul petrolului #bank of america #criza financiara #irak #rusia #automobile

Presa internationala - Bank of America santajaza guvernul american

Banca Europeana Centrala a redus dobanda de referinta cu o jumatate dinformeaza e punct de procentual, aducand-o pana la 2%.

Reducerea, care a venit pe asteptarile pietei, duce dobanda de referinta la cel mai scazut nivel de pana acum, informeaza Deutsche Welle.

De teama actualei crize financiare bancile centrale din toata lumea au micsorat dobanzile cheie micsorand, astfel, implicit costul imprumuturilor; totusi, dobanda practicata de Banca Centrala Europeana este mare relativ la dobanzile practicate de Statele Unite si Japonia care sunt apropiate de 0.

Vanzarile auto - la minime istorice

General Motors si-a modificat estimarile pentru productia de anul viitor, reducand de la 12 milioane vehicule la doar 10,5 milioane, precizand ca vanzarile globale de automobile vor scadea de la 67,1 milioane, anul trecut, pana la 57,5 milioane anul viitor, informeaza Bloomberg.

Slabirea generala a economiei americane poate forta cel mai mare producator auto american sa incerce sa obtina fonduri guvernamentale suplimentare la finalul actualei finantari, care expira pe 31 martie. Presedintele GM a precizat ca actualele imprumuturi sunt suficiente pentru moment si ca va reevalua nevoile companiei la finalul acestui trimestru.

Bank of America santajaza guvernul american

Bank of America are aproape definitivata o intelegere cu guvernul american in urma careia urmeaza sa primeasca, in plus fata de cele 25 miliarde dolari deja incasate in planul de salvare, alte cateva miliarde. Justificarea pentru acesti bani in plus o reprezinta achizitia Merrill Lynch, informeaza Wall Street Journal

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea